Historie

De geschiedenis van Echte Bakker Piet Snelders begint in 1903 als overgrootvader Piet een bakkerij begint aan de Klappeijstraat 22 in Oosterhout. In die jaren vestigden veel ambachtelijke bedrijfjes zich in deze straat. Op een gegeven moment waren er zelfs meerdere bakkerijen gevestigd binnen een straal van honderd meter. Opa Joh. Snelders nam in 1937 de zaak van zijn vader over. Zijn zoon Piet kwam in de jaren ’60 in de zaak werken en nam in 1970 de bakkerij over van zijn vader.

Openingstijden

  • Dinsdag 08.30 - 18.00
  • Woensdag 08.30 - 18.00
  • Donderdag 08.30 - 18.00
  • Vrijdag 08.30 - 20.00
  • Zaterdag 08.30 - 17.00
  • Zondag Gesloten
  • Maandag Gesloten

Joh. Snelders bezorgde nog brood aan huis, zijn zoon Piet vond dat echter niks en is daar meteen mee gestopt. In die jaren verdween de middenstand langzaam uit de Klappeijstraat en de straat raakte in het slop. Veel ondernemers verhuisden naar de Keiweg en de Schapendries. Ook Piet en zijn vader zochten een andere locatie. De bakkerswinkel was veel te klein en de bakkerij zat krap in het jasje. In 1970 verhuisde de winkel naar een pand op de Markt en de bakkerij bleef voorlopig in de Klappeijstraat. Het was een gouden combinatie. De winkel aan de Markt liep al snel als een trein. Hij lag in de loop van het winkelend publiek, maar ook mensen van buiten het centrum wisten Snelders te vinden voor vers ambachtelijk brood, het smakelijke worstenbrood en eierkoeken naar oud-Brabants recept. Piet breidde het broodassortiment langzaam uit en was daarin toonaangevend voor Oosterhout.

In 1970 ontwikkelde zich de Klappeijstraat meer tot een horecastraat en Piet en zijn vrouw zochten daarom ook een plek waar ze wonen en werken beter konden combineren. Het oog viel op bakkerij Hurkmans aan de Keiweg. Het oude pand is gesloopt en er is een nieuwe bakkerij met winkel en magazijn gebouwd met een bovenwoning. In ditzelfde pand zwaaien nu zoon Pieter en zijn vrouw de scepter.